Kinderboekenweek met de Verhalenverteller (sep 2019)

reis mee kinderboekenweek met de verhalenvertellerDe zomer bracht me een mooie cursusweek in Zeeland, en verder was ik o.a. op zoek naar verhalen in Armenië.

In augustus en september stortte ik me op de voorbereidingen voor de Kinderboekenweek. Het thema dit jaar is: Reis mee! en de focus ligt daarbij op 'voertuigen'.

Voor de onderbouw kom ik een grappig en spannend verhaal vertellen over drie dieren die van de ene dierentuin naar de andere reizen. Vanzelfsprekend komen daar veel voertuigen in voor!

En voor de bovenbouw een mooi verhaal over een Russische jongen die op zoek gaat naar zijn moeder, en daarvoor met de Transsiberië Express (langste treinverbinding ter wereld) helemaal door Rusland, Mongolië en China naar Vladivostok reist.

Ik heb al een heel aantal boekingen staan, maar er is nog ruimte voor een paar scholen.

Stuur me een mail als je interesse hebt.

 

Verhalenvertellen.nl (mei 2019)

Naast de nodige optredens en dagworkshops op scholen, ben ik druk bezig met de rest van 2019. Twee basiscursussen verhalen vertellen, een avondcursus voor leerkrachten en de periodes van de kinderboekenweek en kerst. Daarnaast ben ik begonnen met het schrijven over goede verhalen en hoe je die goed kunt vertellen op www.verhalenvertellen.nl. Ik deel graag wat ik ontdek, om zo anderen te inspireren.

 

ZakVolVerhalen258x258

Fantasie en Verbeelding bij Workshop 'Zak vol Verhalen' (mrt 2019)

In maart ging ik langs bij een school die werkte rondom het thema 'Sprookjes & Legenden'. Elke bovenbouwgroep (5, 6, 7, 8) mocht ik een workshop 'Zak vol Verhalen' geven. De opzet van deze workshop is om leerlingen te laten ervaren hoe fantasierijk en vol verbeelding ze zijn, en ze tegelijkertijd iets mee te geven hoe je verhalen maakt. Ze werken hiervoor met concreet materiaal en kunnen daardoor gemakkelijker hun fantasie gebruiken.

Na afloop vroeg ik deze leerlingen of ze deze workshop ook iets geleerd of ontdekt hadden.

Ik dacht altijd dat ik geen fantasie had, maar nu heb ik zomaar een heel verhaal bedacht!

Ik verveelde me thuis nog wel eens en wist niet zo goed waar ik dan mee kon spelen. Maar veel van die dingen in de zak hebben wij thuis ook en nu weet ik dat je daar ook verhalen mee kunt maken.

 

Basiscursus Verhalen Vertellen Vertelacademie (feb 2019)

logoHalf februari rondde ik weer een training af van vier zaterdagen. Deze keer een 'Basiscursus Verhalen Vertellen'. Ik ben één van de docenten van de Vertelacademie die deze cursus geeft, en doe dat zo'n 2 à 3 keer per jaar met veel plezier. Elk jaar ben ik weer plezierig verrast over hoe de cursisten na 4 zaterdagen op geheel eigen wijze een verhaal voor een groep staan te vertellen.

Voor de eerstvolgende cursus zie de mogelijkheden op de website van de Vertelacademie.

Ook in januari / februari: ik ontwikkelde een dagprogramma voor op de basisschool. Voor geselecteerde scholen verzorg ik een 'Dag vol Verhalen', waarin ik een dag lang met de leerlingen aan de slag ga rondom verhalen.

 

 

kerst2018300x300

2000 Kinderen genieten van Nieuwe Kerstverhalen (dec 2018)

Langzaam laten we de sneeuwvlokken door de lucht naar beneden dwarrelen, en begin ik met het kerstverhaal voor de kleuters.

Voor zo'n 2000 leerlingen op zo'n 15 basisscholen mocht ik deze kerst een kerst/winterverhaal vertellen. Inmiddels doe ik dit zo'n 5 jaar en elk jaar werk ik met twee nieuwe kerstverhalen. Meestal komen die uit de vertelde traditie of zijn het bewerkingen van verhalen die anderen geschreven hebben. Dit jaar maakte ik ze zelf, en dat sloeg aan.

"Is hier ook een boek van? Nee? Ah... Wil je hier alsjeblieft een boek van maken?".

 

Reacties op Training 'Word Meesterverteller' (okt 2018)

In Almere gaf ik een training van vier avonden in het vertellen van verhalen aan leerkrachten. Dit waren hun reacties na afloop van de vierde bijeenkomst.

Reacties Word Meesterverteller 2018

 

Introduction to Storytelling: International Workshop in Moscow, Russia (aug 2018)

In Moskou, Rusland, gaf ik een workshop 'Introduction to Storytelling' in het Engels aan zo'n 50 Russen.

exercises300gepassioneerd lesgeven300uitleg300

 

 

Ze hangen aan je lippen, Almere Deze Week (mei 2018)

In Almere treed ik op op veel basisscholen door de hele stad, dit artikel verscheen in de plaatselijke krant.

almeredezeweek29052018groot

 

 

reis mee kinderboekenweek met de verhalenverteller klein

Ga naar boven