Maandelijks programma: De Nieuwe Verhalenclub, bibliotheek Almere

Drie jaar lang (2014-2017) verzorgde verhalenverteller Rudolf Roos voor de Nieuwe Bibliotheek in Almere de ‘Nieuwe Verhalenclub’.

Een maandelijks terugkerend programma met kwaliteit waarin boeken, vertelde verhalen, gezelligheid en ontmoeting centraal staan. Altijd rond een aansprekend thema voor de doelgroep: kinderen van 9-12 jaar.

En, zo zeggen de kinderen… het is ook nog eens heel erg leuk!

Elke maand staat er een thema of schrijver centraal bij De Nieuwe Verhalenclub. Er zit een vaste opbouw in dat uur die aansluit bij de behoeftes van kinderen om te luisteren en zelf actief te zijn. De kern is altijd een beeldend verteld stuk van een boek waar de leerlingen helemaal in mee kunnen gaan.

Kwaliteit & Partnerschap

Het is niet voor niets dat De Nieuwe Verhalenclub drie jaar bestaan heeft. De Nieuwe Bibliotheek kiest er daarmee bewust voor om een langlopend kwaliteitsprogramma te bieden voor kinderen van 9 – 12 jaar, dat aansluit bij de kerntaken van een bibliotheek. Het vertelde verhaal, de leuke activiteiten, de boeken, luisterboeken en andere materialen inspireren de kinderen om zelf met verhalen bezig te zijn, een boek in te duiken of een luisterboek op te zetten.

Een mooi programma ontwikkel je samen. Als verhalenverteller ervoer ik hoe belangrijk het is om iemand te kennen die binnen de bibliotheek de weg weet. Dat maakte het verschil tussen vluchtige workshops en een mooi langdurend programma. Samen iets moois van kwaliteit maken voor de kinderen.

Geïnspireerd geraakt? Neem contact op om samen te kijken naar de mogelijkheden.