Workshop / Training Verhalen Vertellen

luisterendeleerkrachten200x200

Ik geef workshops en cursussen verhalen vertellen binnen het onderwijs. Daarin help ik leerkrachten om door het vertellen van verhalen hun leerlingen te inspireren. Om kennis over te dragen die blijft hangen. Om als klas samen op een avontuur te gaan. Kortom: om pedagogisch en didactisch een betere leerkracht te worden.

Ik heb in deze cursus daadwerkelijk geleerd om verhalen te vertellen in mijn eigen klas. Bijzonder om te zien hoe betrokken leerlingen zijn bij het verhaal!

deelnemer cursus verhalen vertellen voor leerkrachten

Bedankt voor de prachtige en integere wijze waarop feedback en adviezen werden gegeven. Opbouwend en onderbouwd.

deelnemer cursus verhalen vertellen

Stuur mij een email met uw vragen of wensen

Wat gaan de deelnemers leren?

luisterendeleerkrachten200x200Dat stemmen we altijd helder samen van te voren af.

Een voorbeeld van enkele doelen bij eerdere workshops / cursussen:

– In deze korte workshop ervaren de leerkrachten de kracht van vertelde verhalen voor de bevordering van creativiteit, verbeeldingskracht en fantasie.

In deze inspiratiesessie worden de leerkrachten geënthousiasmeerd voor het vertellen van verhalen in de kunst- en cultuurweken die er aan komen.

– In deze workshop leren leerkrachten hoe je in korte tijd een verhaal voor kunt bereiden en dat kunt vertellen in je eigen klas.

– In deze cursus leren leerkrachten hoe ze een verteld verhaal kunnen inzetten als didactisch middel om hun onderwijs krachtiger en betrokkener te maken.

Zowel voor opdrachtgevers als voor deelnemers aan mijn workshops en cursussen is het fijn dat er doelgericht gewerkt wordt. Natuurlijk gaat dat samen met een goede sfeer en gezelligheid. Maar wel zo dat de deelnemers na afloop aan kunnen geven wat ze geleerd hebben.

workshop200x200

Hoe gaan ze dat leren?

Bij het oefenen met het vertellen van verhalen is het belangrijk dat er een veilige sfeer is. Dit bereik ik door positieve feedback, humor en een goede opbouw in de oefeningen.

Ik streef altijd naar ervaringsgericht leren. Eerst ervaren en doen, daarna ervaringen delen en pas tot slot de koppeling met de theorie. Dit zorgt voor grote betrokkenheid bij de leerkrachten.

Waarom kun jij ons daarmee helpen?

  • Ik ken de praktijk in de klas. Van 2009 tot 2015 werkte ik (parttime) als leerkracht in het basisonderwijs. Wat ik vertel, heb ik zelf gedaan in mijn eigen klassen. Natuurlijk vertel ik mooie verhalen, maar ik sta ook met mijn beide voeten op de grond.
  • Ik werk al jaren parttime en tegenwoordig fulltime als professioneel verhalenverteller. Ik heb dus veel ervaring met het vertellen van verhalen aan zowel kinderen als volwassenen.
  • Op regelmatige basis geef ik workshops en trainingen in het vertellen van verhalen aan leerkrachten / volwassenen. Mijn expertise deel ik onder andere door het schrijven van korte artikelen. Lees hier meer om een indruk te krijgen van mijn expertise.

Enkele eerdere opdrachtgevers

Een selectie van opdrachtgevers waar ik workshops voor gaf rondom het thema ‘verhalen vertellen in het onderwijs’.

asgprismapenta primairconsentdestromingbibliotheek hoornrocfriesepoortstorytellingcentrezeldenrust+ diverse teams van basisscholen

Wat zijn de kosten?

Het tarief voor een workshop op maat binnen het onderwijs is:

  • bij maximaal 40 deelnemers: €350,- per dagdeel (excl. reiskosten, excl. btw)
  • bij meer deelnemers, programma en offerte in overleg

Stuur mij een email met uw vragen of wensen

Met deze workshop wilde ik leerkrachten enthousiasmeren en uitdagen om prentenboeken ook eens te vertellen in plaats van voor te lezen in de klas. Het moest een praktische workshop zijn, waarbij de leerkrachten concrete handvatten zouden krijgen waarmee ze in hun eigen praktijk aan de slag konden, zonder dat het hen te veel tijd zou kosten. Ik heb de indruk dat dat gelukt is met deze avond! Verschillende docenten gaven ook terug dat ze wel van plan waren het uit te gaan proberen in de klas!

J. Stringer (bibliotheek Hoorn), dagdeel workshop

We hebben veel positieve reacties gehoord over de workshop die je hebt gegeven. Dingen die ons aanspraken tijdens de workshop waren vooral rondom het belang van verhalen vertellen. Ik vond het erg leuk om te horen dat het bij een rekenopdracht ook goed werkt om er even een ‘persoonlijk’ verhaaltje van te maken. Zo had ik er nog nooit eerder over nagedacht. Ook handige tips wat betreft de zintuigen!

M. ten Kattelaar (Onderwijsdag Consent), 60-minuten-workshop