Schoolproject Verhalen Vertellen

optreden200x200

De hele school bruist van verhalen. De verhalenverteller is op school! Met wonderlijke oeroude verhalen waar de leerlingen met open ogen en open monden naar luisteren. En workshops in de klassen waar de leerlingen hun eigen verhalen maken.

In schoolprojecten waarvoor ik als verhalenverteller ingehuurd wordt, komen kunst, taal en cultureel erfgoed samen. Ik kan voor elke klas een passende vertelling verzorgen en geef aan de bovenbouw workshops waarin ze leren hoe ze een verhaal kunnen ontwerpen.

Of u nu als school thematisch werkt, of één keer per jaar een groot project organiseert, ik ga graag op uw school een aantal dagen met u en de leerlingen aan de slag. Vanuit mijn achtergrond als leerkracht weet ik hoe het er in een school aan toe gaat, en ben ik in staat om aan te sluiten bij uw plannen en ideeën.

Ik werkte eerder al schoolbreed als verhalenverteller mee aan projecten rondom diverse thema’s, zoals: “verhalen”, “oud en jong”, “griezelen”, “kunstenaars door de eeuwen heen” en “sprookjes”. Werkt u rond een heel ander thema en wilt u dat combineren met taal, kunst en cultureel erfgoed? Graag hoor ik wat uw wensen zijn.

Stuur mij een email om samen te kijken naar de mogelijkheden

Mijn grote kleutergroep ging helemaal op in het verhaal. Het was fijn voor mijn leerlingen dat ze tijdens het verhaal erbij betrokken werden en ook mee mochten doen met bewegingen en geluid.

E. Claassen (groepsleerkracht groep 1/2)

De kinderen vonden het ontzettend leuk om naar het verhaal te luisteren. De kinderen die normaal gesproken moeite hebben om hun concentratie vast te houden zaten nu geboeid te luisteren en dat ruim drie kwartier lang! Het verhaal was leuk, spannend en werd ontzettend goed gebracht.

N. Versteeg (groepsleerkracht groep 6)

Ik kan voor uw school het volgende bieden

  • vertelde verhalen uit de orale traditie voor elke leeftijd op maat (30 – 45 minuten)
  • workshops verhalen vertellen voor de bovenbouwleerlingen (1,5 uur)
  • een opening voor de leerlingen waarin ze nieuwsgierig en enthousiast gemaakt worden (20 minuten)
  • een inspirerende bijeenkomst voor het team met verhalen rondom het thema (30 minuten)
  • een workshop verhalen vertellen voor leerkrachten (3 uur)

Hoe gaan we te werk?

Als u mij benadert met een korte omschrijving van wat u zoekt, kan ik aangeven of ik u daar mee verder kan helpen.

Zo ja, dan bellen we hier over zodat we van te voren goed helder hebben wat de insteek van het project is en wat uw verdere wensen zijn. Ik denk hier even over na en stuur u binnen een paar dagen een voorstel met wat ik u kan bieden en wat de kosten daarvoor zijn.

Een voorbeeld van een mooi project

luisterendekinderen

Ik voerde een meerdaags project rondom ‘verhalen vertellen’ uit op de Jozefschool in Aalsmeer. Dit deed ik in nauwe samenwerking met de Interne Cultuur Coördinatoren.

In mijn portfolio vindt u een uitwerking met foto’s en reacties van leerlingen en leerkrachten.

Stuur mij een email om samen te kijken naar de mogelijkheden

De kinderen uit onze groepen 3 wisten niet wat zij zich bij een verhalenverteller moesten voorstellen. Gelukkig hadden ze meteen in de gaten dat zoiets ontzettend leuk is. De kinderen leefden zich helemaal in in de verhalen. Na afloop konden de kinderen nog vragen stellen en dat hebben zij gedaan. Zij waren ontzettend nieuwsgierig hoe Rudolf aan zijn verhalen kwam en of die verhalen ook echt gebeurd waren. Een bezoek van Rudolf Roos met zijn verhalen is een aanrader.

M. Muetstage (groepsleerkracht groep 3)

Wat een talent…..als je zoveel kleuters een half uur kan boeien door alleen een verhaal te vertellen! Met een simpel decor en verder alleen de kracht van je stem, bewegingen en een verhaal wat goed in elkaar zit…..de kinderen zaten er helemaal in! Een jongetje kon het verhaal bijna letterlijk thuis navertellen en tijdens het buiten spelen werd het verhaal nagespeeld! Een echte aanrader dus!!

C. Koolmees (groepsleerkracht groep 1/2)