Mijn grote kleutergroep ging helemaal op in het verhaal. Het was fijn voor mijn leerlingen dat ze tijdens het verhaal erbij betrokken werden en ook mee mochten doen met bewegingen en geluid.
- E. Claassen (groepsleerkracht groep 1/2, vorige voorstelling)

De kinderen vonden het ontzettend leuk om naar het verhaal te luisteren. De kinderen die normaal gesproken moeite hebben om hun concentratie vast te houden zaten nu geboeid te luisteren en dat ruim drie kwartier lang! Het verhaal was leuk, spannend en werd ontzettend goed gebracht.
- N. Versteeg (groepsleerkracht groep 6, vorige voorstelling)

De hele school bruist van verhalen

Zee vol Verhalen 300

Een school die bruist van verhalen. Opgevist uit de zee. Met hier en daar nog wat zeewier en zoutkristallen. Met kokkels, krabben en inktvissen. Wonderlijke oeroude verhalen waar de leerlingen met open ogen en open monden naar luisteren. En verhalen die ze samen bedenken, als ze met hun eigen creativiteit in een bootje over de grote zee vol verhalen zeilen.

In het schoolproject 'Zee vol Verhalen' komen kunst, taal en cultureel erfgoed samen. Ik verzorg voor elke klas een passende vertelvoorstelling en geef aan de bovenbouw een workshop waarin ze leren hoe ze een verhaal kunnen ontwerpen.

Of u nu als school thematisch werkt, of één keer per jaar een groot project organiseert, ik ga graag op uw school een aantal dagen met u en de leerlingen aan de slag. Vanuit mijn achtergrond als leerkracht weet ik hoe het er in een school aan toe gaat, en ben ik in staat om aan te sluiten bij uw plannen en ideeën.

Dit project is goed te combineren met een bredere focus op thema's als 'Water' of 'Zee'. Denk dan bijvoorbeeld aan ontdekkingsreizen, de waterkringloop en scheepvaart.

Bij elke voorstelling en workshop zijn er lessuggesties waar de leerkracht in de klas mee aan de slag kan.

 

 

Stuur mij een email om samen te kijken naar de mogelijkheden

 

Voorstelling Groep 1 - 4 (30 min.)

De Zee kun je horen 300De Zee kun je horen in het klassieke Grimm-sprookje ‘De visser en zijn vrouw’ dat verhalenverteller Rudolf Roos midden in de klas vertelt. Met eenvoudige muziekinstrumenten (ocean drum, regenmaker), rijmpjes en het samen maken van een echte grote regenstorm.

Voorstelling Groep 5 - 8 (45 min.)

De Geheimen van de Zee 300Al eeuwenlang vertellen mensen elkaar verhalen over wat en wie er leeft onder de golven van de zee. Verhalenverteller Rudolf Roos is opgegroeid aan de kust en neemt de kinderen mee in twee wonderlijk mooie oeroude verhalen die hij zelf uit de zee gevist heeft.

Workshop Groep 5 - 8 (90 min.)

Zeereis vol Avontuur 300Verhalenverteller Rudolf Roos vertelt het verhaal van een groepje Griekse helden die begonnen aan een zeereis vol avontuur. Daarna ontwerpen de leerlingen hun eigen personage, en met placemats, verteldobbelstenen en verrassende opdrachtkaarten varen ze samen uit over de woeste zee.

 

Optioneel

  • een kickoff voor de leerlingen waarin ze nieuwsgierig en enthousiast gemaakt worden (20 minuten)
  • een inspirerende kickoff voor het team (30 minuten)
  • een workshop verhalen vertellen voor leerkrachten waarin we met zeeverhalen werken die je daarna in de klas kunt vertellen (3 uur)

 

 

Stuur mij een email om samen te kijken naar de mogelijkheden

 

De kinderen uit onze groepen 3 wisten niet wat zij zich bij een verhalenverteller moesten voorstellen. Gelukkig hadden ze meteen in de gaten dat zoiets ontzettend leuk is. De kinderen leefden zich helemaal in in de verhalen. Na afloop konden de kinderen nog vragen stellen en dat hebben zij gedaan. Zij waren ontzettend nieuwsgierig hoe Rudolf aan zijn verhalen kwam en of die verhalen ook echt gebeurd waren. Een bezoek van Rudolf Roos met zijn verhalen is een aanrader.
- M. Muetstage (groepsleerkracht groep 3, vorige voorstelling)

Wat een talent.....als je zoveel kleuters een half uur kan boeien door alleen een verhaal te vertellen! Met een simpel decor en verder alleen de kracht van je stem, bewegingen en een verhaal wat goed in elkaar zit.....de kinderen zaten er helemaal in! Een jongetje kon het verhaal bijna letterlijk thuis navertellen en tijdens het buiten spelen werd het verhaal nagespeeld! Een echte aanrader dus!!
- C. Koolmees (groepsleerkracht groep 1/2, vorige voorstelling)

Ga naar boven